понеділок, 27 лютого 2017 р.

Аматори сцени району на конкурсах «Калинова сопілка» та «Мій любий краю»

Конкурс читців "Мій любий краю"


       
     Доброю традицією в культурно-мистецькому житті нашого волинського краю стало щорічне проведення конкурсу читців «Мій любий краю», присвяченого вшануванню життя та творчості Лесі Українки та конкурсу народно-інструментальної музики «Калинова сопілка». 

     Конкурс «Мій любий краю» 26 лютого відбувся в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки у селі Колодяжне. Цього року  наш район на конкурсі «Мій любий краю» гідно представили троє читців у різних вікових групах: Анастасія Іванова (молодша вікова категорія) з композицією «Вийду в садочок», Георгій Супрунюк (середня вікова категорія) з твором «Одинак» та Лілія Шинкарук (старша вікова категорія) з твором «Твої листи…». Наші учасники посіли другі призові місця у всіх вікових групах і були нагороджені дипломами управління культури Волинської облдержадміністрації та обласного науково -методичного центру культури Волині.

                                     "Калинова сопілка"


     Огляд – конкурс «Калинова сопілка» пройшов у місті Ковелі, де чудово показали свою майстерність троїсті музики «Браві козаченьки» районного будинку культури, керівник Сергій Токарський, учасники Марко Кучабський, Валентин Осійчук, Іван Юхимчук, Владислав Харкевич та солістки Світлана Сахарчук і Галина Аврамук. В їхньому виконанні прозвучали твори «Весела полька» в обробці А.Нечипоренка та українська народна пісня «А Роман на току». Колектив зайняв почесне друге місце та був нагороджений дипломом управління культури Волинської облдержадміністрації та обласного науково-методичного центру культури Волині.