вівторок, 21 лютого 2017 р.

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!


Я.Ткачівський




      Минула третя річниця від трагічних і героїчних подій на майдані. цими днями україна вшановує пам’ять загиблих від пострілів снайперів, померлих у лікарнях героїв небесної сотні. вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для нашої держави. небесна сотня – це наша біль і наша гордість, наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас.

     Події 2013–2014 років не залишили байдужим нікого в Україні та потребують осмислення. Але безперечним залишається одне – мужність громадян, які вийшли на Майдан Незалежності в Києві аби відстояти право українського народу на самовизначення. Саме цей Майдан поклав початок національній ідентифікації громадян нашої держави. На жаль, ця історична подія не відбулася без утрат найкращих серед громадян, справжніх патріотів. Народ увінчав їх «Небесною сотнею». Це представники усіх регіонів України, різних за своєю національністю, віком, освітою, сімейним станом… Але всіх їх об’єднує одна велика любов до Батьківщини, більша за життя.

     У День пам’яті Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, Ратнівська районна бібліотека провела годину вшанування «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України». На заході були присутні влада району, трудові колективи, учні шкіл, жителі селища, представники церковної громади. З промовою до присутніх звернулися Андрій Харлампович – голова райдержадміністрації, Михайло Макарук – голова районної ради, які закликали вшанувати усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.

      Герої Небесної сотні − теперішній голос нашого сумління та сторожі нашої громадянської поведінки. Це наш біль і наша гордість, наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас.Нехай пам’ять про героїзм усіх невинно вбитих гуртує нас, нехай дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для боротьби за Незалежність та Суверенність України. У жалобі схилить кожен голову...

     Вони згасли як зорі, але в пам’яті нашій житимуть вічно!