вівторок, 14 лютого 2017 р.

І пам'ять згадкою торкає



   Пам’ять! Гірка пам’ять війни! Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву. Чимало літ минуло відтоді, як вийшли з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих і покалічених синів, а дружини та діти – своїх чоловіків та батьків.

    Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших державта 28-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан, який відзначають 15 лютого, в залі засідань районної ради відбулася патріотична година «І пам'ять згадкою торкає» за участю воїнів-афганців - членів Ратнівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, представників районної влади. 

Минають дні, ідуть роки, 
Життя листки перегортає. А біль Афгану – на віки, 
В душі людей не замовкає. 

    Такими рядками розпочали захід ведучі Наталія Панасюк та Катерина Дерев’яненко -бібліотекарі центральної районної бібліотеки. Зі словами привітань та подяки виступили: голови районної ради – Михайло Макарук, заступник голови райдержадміністрації Сергій Матвійчук, Ратнівський селищний голова Володимир Кулик, голова Ратнівської районної організації спілки ветеранів Афганістану – Сергій Філіпчук, директор СТОВ «Ратнівський аграрій» – Валентин Чернецький, помічник народного депутата України Степана Івахіва Володимир Бащук, які урочисто привітали воїнів – інтернаціоналістів зі святом, вручили подарунки. З пісенними привітаннями виступили працівники Ратнівського районного будинку культури та Ярослав Наход – воїн-інтернаціоналіст. Під звуки метронома оголошена хвилина мовчання на честь тих, хто не побачив рідного порогу, хто поклав свої голови на афганській землі, хто помер в госпіталях, кого забрав від нас безжальний час. Від імені учасників заходу було покладено квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам. Воїни – інтернаціоналісти і сьогодні є для молодого покоління зразком стійкості героїзму, мужності і патріотизму, вони в перших рядах захисників рідної країни. Пам’ятаймо про загиблих героїв і шануймо живих!