вівторок, 3 жовтня 2017 р.

Ратнівчани на ювілейному фестивалі «Український коровай-сузір ‘я»

        


    У перший день жовтня народний аматорський ансамбль пісні і музики «Ратнівські візерунки» районного будинку культури, керівник Валентина Бєлік та троїсті музики «Браві козаченьки» районного будинку культури, керівник Сергій Токарський вдруге взяли активну участь у десятому фестивалі традиційної народної культури «Український коровай-сузір ‘я» у м.Володимирі-Волинському.

    Глядачі тепло аплодували ратнівським колективам за жваві, колоритні виступи.

    На фестивалі виступали народні колективи та музичні гурти з багатьох районів області, з Волновахи, з республіки Польша. Була організована виставка весільних короваїв, вишитих рушників та снопів. Також презентувався запашний коровай із селища Ратно, який спекла майстриня-коровайниця Валентина Корецька.

    За популяризацію та збереження традицій і звичаїв українського народу, духовної глибини та мудрості народної пісні, активну участь у десятому ювілейному фестивалі традиційної народної культури «Український коровай-сузір‘я» колектив «Ратнівські візерунки» та коровайниця нагороджені подяками голови районної державної адміністрації та районної ради м.Володимир –Волинського.

    Кращі народні майстри з України радували різнобарв‘ям своїм виробів. І на згадку про свято наші учасники придбали собі також оригінальні сувеніри.