пʼятниця, 22 лютого 2019 р.

Міжнародний День рідної мови




Мова моя, калинова 
Мова рідна. Слово рідне 
Хто вас забуває 
Той у грудях не серденько 
Тільки камінь має.

Мова й пісня – дві найважливіших фортеці, які народ повинен оберігати пильніше та відчайдушніше, ніж свої кордони. Її не можна замінити чужою мовою, бо це означало б, що народу потрібно прищепити чуже серце, вселити чужу душу. 21 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний День рідної мови. Для кожного народу головна його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. 
Українська мова наймилозвучніша поміж усіх слов’янських мов. І саме нашій барвінковій, веселковій, неповторній мові було приурочено свято, яке пройшло в Кортеліській сільській бібліотеці, з учнями 3 класу місцевої школи. Ведучі Людмила Дордюк та Раїса Дордюк розпочали захід чудовими віршами про рідну мову. А далі вони розповіли про чудові перлини української мови – прислів’я, приказки і разом із дітьми озвучили деякі з них. 
Особливе захоплення викликали загадки і конкурси, які провели для учнів ведучі. Діти охоче і вірно відповідали на поставлені завдання. Бібліотекар Ніна Коханюк ознайомила присутніх із книжковою виставкою «Без мови моєї країни, немає й народу мого». 
А на закінчення всі учасники заходу сфотографувались напам’ять.