четвер, 14 лютого 2019 р.

Відлуння афганських гір


Напередодні відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану в залі засідань районної ради відбувся тематичний захід «Відлуння афганських гір» за участю воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників окремих установ, організацій.
Із вітальним словом до винуватців зібрання звернувся заступник голови райдержадміністрації Сергій Матвійчук. Від себе особисто та від голови районної державної адміністрації Андрія Харламповича Сергій Степанович подякував присутнім за стійкість і патріотизм, за витримку і вірність військовій присязі та активну життєву позицію. Побажав усім міцного здоров’я, добробуту, довгих років життя, достатку та миру.
За мужність і відвагу, виявлені під час виконання військового обов’язку, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав подяки голови райдержадміністрації оголошено:
Гайдучику Олександру Юрійовичу, воїну-афганцю, жителю села Гута; Головію Василю Миколайовичу, воїну-афганцю, жителю села Заболоття; Костючику В’ячеславу Маркіяновичу, воїну-афганцю, жителю села Річиця; Середі Василю Миколайовичу, воїну-афганцю, жителю села Видраниця; Гечу Василю Івановичу, воїну-афганцю, жителю села Велимче.
За вагомий особистий внесок у захисті державного суверенітету голова районної організації української Спілки ветеранів Афганістану України Сергій Філіпчук вручив усім ветеранам Афганістану медалі «Честь. Мужність. Пам’ять».
Художні номери тематичного заходу продемонстрували учасники художньої самодіяльності районного будинку культури. Про суворі воєнні роки для присутніх в залі, також співали воїни – афганці.