четвер, 23 березня 2017 р.

Нарада клубних працівників району

       22 березня 2017 року в центральній районній бібліотеці була проведена нарада клубних працівників району. 

    Перед початком наради працівники Ратнівської книгозбірні презентували фотовиставку світлин з передової антитерористичної операції на Сході України під назвою «Герої серед нас».

     Такі прості і такі довершені кадри, що без слів та коментарів розповідають про той щоденний подвиг української раті, котра постала на захист рідної землі, без якого Україна не спроможна була би укріплюватися в своїй соборності і незалежності й розвиватися як сучасна суверенна держава. Застиглі моменти розрухи… щемливі моменти відданості і вірності… моменти людських життів, котрі безцінні.

      Набір цих фото, зроблених на замовлення Волинської ОДА заслуженим журналістом України Валерієм Мельником - черговий крок влади для того, щоб вшанувати тих наших земляків, які на заклик Вітчизни, чи не очікуючи його пішли захищати нашу незалежність від «гібридного» російського агресора. Героїв цих публікацій назвали самі ветеранські організації наших фронтовиків. При цьому вони керувалися принципом «по одній людині-від адміністративного району, і ще по одній – від міста обласного підпорядкування». Серед цих героїв є і наш земляк Мельничук Василь Михайлович, який народився в селі Заліси Ратнівського району, працівник сезонних робіт, мобілізований, старший сержант 80-тої окремої десантно-штурмової бригади, учасник оборони донецького летовища, представлений до ордена «За мужність», нагороджений п’ятьма медалями.

     Фото-виставка «Герої – серед нас» зворушливим чином нагадує людям, що війна поруч. Просвітницьке інформування виставки спрямоване на те, щоб показати життя на сході України, зосередитись на почуттях і переживаннях воїнів. Адже саме завдяки воїнському подвигу цих людей ми нині маємо можливість жити звичним для себе життям. 


    Розпочала нараду начальник відділу культури райдержадміністрації Олена Горнік, яка детально проаналізувала районний конкурс читців, присвяченій 146-й річниці від народження Лесі Українки «Мій любий краю». Були відзначені переможці обласного конкурсу читців та обласного конкурсу народно-інструментальної музики «Калинова сопілка», які вибороли почесні другі місця. Розглядалось питання благоустрою територій та підготовка до великодніх свят.
    З нормативно-правовими документами в галузі культури виступила головний спеціаліст відділу культури Галина Семенюк.