вівторок, 23 серпня 2016 р.

«Джерело» на міжнародному фестивалі.


  21 серпня фольклорний колектив «Джерело» сільського клубу с.Язавні взяв активну участь в 14 міжнародному фестивалі «Поліське літо з фольклором» в м.Луцьку.






\






             


         На фестивалі виступали кращі фольклорні колективи нашої області та з інших областей України, колективи з Грузії, північного Кіпру, Польші, Білорусі, Тайваню, південої Кореї, Ізраїлю.

     Фольклорний колектив сільського клубу с.Язавні взяв участь в святковій ході від Театрального майдану до замку Любарта та у відкритті фестивалю, де на високому рівні представили наш район.

     Фольклорний колектив «Джерело» - один з кращих колективів району, приймає активну участь у всіх культурно-мистецьких заходах села, творчих звітах району, районному фестивалі колядок і щедрівок «Ясна зоря засвітила», етнографічному святі «Поліська хата гостями й піснею багата».

     У репертуарі колективу-фрагменти обрядів, українські вечорниці, весільні та сімейно-побутові старовинні пісні.

    Успіху колективу сприяє пошук, вивчення та відтворення старовинних обрядів, наполеглива праця талановитого керівника Олени Баранчук та здібних учасників Ольги Баранчук, Василя Бущука, Лариси Гусак, Оксани Касянчук, Євгенії Павлючик, Тетяни Штик, Ольги Штик, сім’ї Штиків - тато прекрасний гармоніст Анатолій, співучі - мама Віра та дочка Ірина.

     Багато лучан, іноземців та гостей фестивалю залюбки фотографувалися з нашим фольклорним колективом, брали інтерв’ю кореспонденти різноманітних газет та телебачення. Глядачам сподобався неповториний виступ «Джерела» та автентичні костюми.

     Колектив за активну участь у фестивалі нагороджений подякою від засновника Фонду «Тільки разом», голови обласної ради Ігоря Палиці та директора фестивалю Юрія Войнаровського.