вівторок, 25 лютого 2020 р.

Зустріч з Євгеном Хотимчуком

Хтось з великих сказав, що коли у календарі немає нічого, а душа прагне свята, то потрібно придумати маленьке свято і відзначити його. Саме таке свято для душі й зібрало 21лютого в Міжнародний день рідної мови у стінах центральної районної бібліотеки усіх шанувальників поетичного слова, зокрема творчості Євгена Хотимчука заслуженого журналіста України, письменника, головного редактора газети «Вісник+ К». Зібрались, щоб вшанувати творчу людину, який має талант від Бога: вміння і бажання писати. На захід завітали користувачі бібліотеки, поціновувачі творчості письменника, підписувачі газети та жителі, які мали бажання познайомитись з письменником особисто. 

Євген Якович розповів присутнім про своє дитинство, свій трудовий та творчий шлях, про нелегкий шлях становлення, перепони і перемоги. Здобутим у житті та творчості завдячує великій трудівниці – мамі, зачитав уривки з творів. Учасники заходу з радістю спілкувалися з письменником, ділилися своїми враженнями про прочитані книги, брали участь у фотосесії, познайомилися з планами автора щодо написання та видання нових збірок творів. Автор презентував свої книги: «Калиновий щем», «Байструк», «Женила сина Катерина», «Рідна мати моя», «Волинський небесний батальйон». Болі і радощі, печалі та біди своїх героїв журналіст і письменник пропускає крізь серце і душу. Сьогодні Євгена Хотимчука знають в Італії, Польщі, Білорусі. Його газети й журнали щомісяця виходять 150-тисячними тиражами. Його книги читають у далеких Канаді та США. У його доробку вже понад 13 книг. На згадку про зустріч Євген Хотимчук подарував бібліотекам району чималу кількість своїх книг та присутнім свої книги з автографом. 

Зустріч з Євгеном Хотимчуком пройшла в теплій, душевній атмосфері, залишила в серцях читачів тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.