понеділок, 13 січня 2020 р.

Ясна зоря засвітила

Христос Рождається! Одна лиш фраза, але яка дивовижна сила, яке безмежжя почуттів, мрій і дум, яка глибина змісту і суті цього сокровенного Таїнства закладені в ній! Різдво чекають із нетерпінням і дорослі і діти. Це свято приносить чимало радості, тішить своїм затишком, спокоєм, надією на краще майбутнє. Воно має безліч багатовікових традицій. Здавна українці у ці дні співають колядки, щедрівки, гурти ходять від хати до хати із добрими віншуваннями. Це - невід'ємна частина відзначення Різдва Христового та Нового Року.
І сьогодні, 11 січня, в залі районного будинку культури було святково і затишно, панувала благодать та душевна радість. На тематичний захід «Ясна зоря засвітила» зібралося чимало ратнівчан та гостей селища. Близько двох годин, з колядками та щедрівками рідного краю, тривала святкова програма за участі працівників районного будинку культури, викладачів ратнівської дитячої музичної школи, народного аматорського хору ветеранів праці районного будинку культури «Журавлі», фольклорних колективів (Прохідського сільського клубу, Гірниківського будинку культури, Млинівського сільського клубу, Височненського сільського клубу), родинного ансамблю української пісні «Перлина» Жиричівського будинку культури. Зачарували глядачів своїми оригінальними постановками дитячий гурт Центру дитячої та юнацької творчості «Фантазія» та хореографічний зразковий аматорський ансамбль «Ритм».
Розмаїття колядок, щедрівок та щирих віншувань зі сцени створили доброзичливу атмосферу у залі та додали різдвяного настрою учасникам та глядачам святкового дійства.