середа, 24 січня 2018 р.

«Соборність України під прапором волі»

Яка ж вдалась сьогодні днина!

Що хочеться співать пісень

Моя соборна Україна

Знов зустрічає новий день.

     22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 99 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

    Саме цій знаменній події була присвячена година патріотичної єдності «Соборність України під прапором волі», яка відбулася у Ратнівській районній бібліотеці з участю керівників району, працівників установ і організацій, жителів селища. 

    Зі словами привітань до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович, та голова районної ради Михайло Макарук.

    Лише в єдності дій та соборності душ досягається велична мета - побудова економічно і духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки, а квіти, що були покладені до бігборду Небесної Сотні та пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям, стали символічним підтвердженням пошани і подяки за вільну Україну.

    Підготували захід працівники центральної районної бібліотеки спільно з працівниками районного будинку культури.